Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Τί πρέπει να προσέξετε πριν αγοράσετε ένα συναγερμό σπιτιού


  

Τα συστήματα συναγερμών σπιτιών που διατίθενται στην αγορά σήμερα ποικίλουν ως προς τις τεχνικές προδιαγραφές  και τα κόστη τους. Η πιο βασική εκδοχή ενός συναγερμού για το σπίτι αποτελείται από μια κεντρική μονάδα και τους αισθητήρες που συνδέονται σε αυτή είτε μέσω καλωδίων είτε μέσω ασύρματης επικοινωνίας. Ο δε ρόλος τους είναι να ανιχνεύουν την παραβίαση των πορτών και παραθύρων και γενικά κάθε πιθανής εισόδου στην κατοικία. Η ποιότητα ενός συστήματος ασφαλείας για το σπίτι ποικίλλει και εξαρτάται άμεσα από το κατά πόσο εξελιγμένος τεχνολογικά είναι ο εξοπλισμός που φέρει και από την εμπειρία του τεχνικού εγκαταστάτη που θα αναλάβει την τοποθέτηση του. Αν επιλέξετε ένα απλό σύστημα ασφαλείας , αυτό που θα πάρετε είναι  ένα στοιχειώδη συναγερμό που θα ηχήσει πάρα πολύ δυνατά στη περίπτωση που λάβει σήμα διάρρηξης για να ειδοποιήσει έτσι εσάς και τον περίγυρό σας ότι κάποιος κάνει απόπειρα παραβίασης του χώρου σας.  Εάν σε αντίθετη περίπτωση επιλέξετε ένα πιο εξελιγμένο συναγερμό ασφαλείας ο οποίος να έχει τη δυνατότητα σύνδεσης σε κέντρο λήψεως σημάτων , τότε όλα τα σήματα που θα στέλνει το σύστημα και πρωτίστως αυτά των διαρρήξεων , θα πηγαίνουν απευθείας στο κέντρο λήψης σημάτων όπου εκεί το έμπειρο προσωπικό ασφαλείας θα παίξει το κρίσιμο ρόλο να καλέσει για λογαριασμό σας την αστυνομία , τη πυροσβεστική ή το ΕΚΑΒ ανάλογα με τη φύση της έκτακτης ανάγκης που έχει προκύψει. Οι υπηρεσίες αυτές χρεώνονται ανάλογα με το είδος τους και καταβάλλονται σε ετήσια ή εξαμηνιαία βάση. 

Τέλος, ιδανική λύση ασφάλειας αποτελούν οι τελευταίας τεχνολογίας ασύρματοι συναγερμοί σπιτιών διότι είναι ότι πιο εξελιγμένο υπάρχει σήμερα στην αγορά των συστημάτων ασφαλείας και είναι πολύ πιο απλοί στην εγκατάσταση συναγερμού για σπίτια  διότι δεν απαιτούν προϋπάρχουσα καλωδίωση της οικίας.  Ανακεφαλαιώνοντας , όταν πρόκειται να προμηθευτείτε ένα συναγερμό σπιτιού, ισχύει και εδώ η ρήση ότι , ότι πληρώνεις παίρνεις. Αν αυτό που σας ενδιαφέρει πραγματικά , δηλαδή πέρα από το ευνόητο που είναι να έχετε αποτελεσματική προστασία και ασφάλεια στο σπίτι σας, να κάνετε ταυτοχρόνως μια καλή επένδυση των χρημάτων σας, τότε θα πρέπει να κάνετε μια πολύ προσεκτική έρευνα αγοράς εκ των προτέρων για να είναι και ο συναγερμός που θα αγοράσετε το καλύτερο δυνατό αντίκρισμα των οικονομιών που θα καταβάλλετε.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι επιλογή του συναγερμού θα πρέπει είναι μια πολύ προσεκτική αναζήτηση και το πρώτο που θα πρέπει να προσέξουμε είναι η εταιρεία συστημάτων ασφαλείας να έχει Άδεια από την Αστυνομία για της υπηρεσίες παροχής ασφαλείας που παρέχει

Ανώνυμος είπε...

Όλοι μας πιστεύουμε ότι πότε δεν θα συμβεί μια διάρρηξη στο σπίτι μας ή την επιχείρησή μας, αλλά οι διαρρήξεις είναι πραγματικά πολύ πιο συχνές από όσο νομίζετε. Χιλιάδες σπίτια δέχονται καθημερινά διαρρήξεις ή απόπειρες διάρρηξης. Τελικά είμαστε απροστάτευτοι απέναντι σε αυτούς τους κινδύνους;
Η αλήθεια είναι ότι πολλές από αυτές τις διαρρήξεις θα μπορούσαν να είχαν αποτραπεί αν είχαμε πάρει μερικά πολύ απλά, αλλά προληπτικά μέτρα, για να προφυλαχτούμε από αυτούς που επιβουλεύονται την περιουσία μας. Υπάρχουν μερικές συμβουλές που μας προτείνουν καταξιωμένες εταιρείες συστημάτων ασφαλείας, που θα μας βοηθήσουν να αποτρέψουμε μια εισβολή στο χώρο μας και να διατηρήσουμε ασφαλές το σπίτι μας.
Απλοί τρόποι για να βελτιώσετε την ασφάλεια του σπιτιού σας:
Επιθεωρήστε τις πόρτες σας και τα παράθυρά σας και τοποθετήστε κλειδαριές ασφαλείας.
Τοποθετήστε ένα σύστημα συναγερμού.
Σε εμφανή σημεία του σπιτιού τοποθετήστε ταμπέλες από την εταιρεία ασφαλείας που σας εγκατέστησε τον συναγερμό.
Φροντίστε όταν πέφτει το σκοτάδι να έχετε φωτισμένο το εξωτερικό του σπιτιού σας και την αυλή σας.
Εγκαταστήστε κάμερες ασφαλείας στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό του σπιτιού σας.
Συνδέστε το σύστημα συναγερμού σας με ένα κέντρο λήψης σημάτων για να έχετε 24ωρη προστασία από έμπειρους τεχνικούς ασφαλείας.

Δημοσίευση σχολίου

 
;